• Eindwerkpresentaties EPECA zondag 30 juni '19

  • 28 mei 2019

  Eindwerkpresentaties in de Kluizerij op zondag 30 juni 2019

  Ts 10 en 17 uur

  10 - 11uur


  Tuinzaal
  Verbindend leiderschap in het dagelijks leven
  Guy Bogaerts - projectingenieur
  Hoe kom ik als vader van 3 kinderen, als echtgenoot, als zoon binnen mijn gezin van oorsprong, als hoodfprojectleider binnen een groot bouwbedrijf, … tot verbindend leiderschap ?
  Graag deel ik mijn ervaringen en inzichten bij deze krachtige vorm van leiderschap opnemen.

  Middenzaal
  Als architect van je huis een thuis maken.
  Ellen Raes – Ingenieur-Architect
  Durven mijn eigen pad bewandelen, nieuwe dingen ondernemen, ambities verleggen, pionieren en taboes doorbreken.
  Als mama in wording stuit ik op professionele en persoonlijke grenzen, die verlegd kunnen worden door in volle overgave te kiezen voor dit moederschap. Verantwoordelijkheid nemen voor de keuzes die ik maak, brengen me in verbinding met mijn kern en roept een instinctieve oerkracht op die ik kan aanwenden in alle aspecten van mijn leven. Deze weg naar binnen zet me sterker ín de wereld.


  11.15 – 12.15 uur


  Tuinzaal
  Van ontkenning naar erkenning! Creatief thuiskomen.
  Christine Lenaerts – The Banyan Tree – Praktijk voor zelfontplooiing, bewust Zijn en stiltebeleving
  Een voordracht over hoe ik met intuïtief schilderen/tekenen mensen begeleid om de vergeten aspecten van zichzelf zichtbaar te maken. Het doel is om echt te landen in het leven, meer energie te hebben en je passie vorm te geven.
  Een ontdekkingsreis voor jou?

  Middenzaal
  De kracht en kwetsbaarheid van verbinding
  Katrien Raes – Geneesheer specialist in opleiding fysische geneeskunde
  Dit is het verhaal over de zoektocht naar harmonie binnen verbindingen. Hoe komt het dat een kracht, ook onmiddellijk jouw grootste kwetsbaarheid kan zijn? En dat je door deze uitdaging aan te gaan, het meeste groeipotentieel krijgt?
  De moed om te gaan naar de kernkwaliteit van verbinding brengt vis vitalis (levensenergie) naar boven. Het is een uitdaging deze te herstellen maar er niet afhankelijk van te worden. Dit is het verhaal van een transformatie vanuit het hart.


  13.00 - 14.00 info epeca / presentatie


  Tuinzaal
  Info epeca

  Middenzaal
  De Stiel van mijn ziel : Co-creatieve (job-) creatie - Co-creatie van Whispering Hope : ons Co-housing-plus project
  Petra Spoelders – coordinator Geestelijke gezondheidszorg
  In een wereld waar alles steeds sneller gaat en er steeds meer van mensen wordt verwacht; wil Whispering Hope als co-housing-plus project een ankerpunt van herbronning en ontmoeting zijn voor iedereen die zijn batterij wil opladen of zichzelf wil terugvinden in het oog van de storm van het leven. In een open woongemeenschap van “bijzondere” gelijkgestemden (jongeren met een plus) willen we vanuit Nieuwe Autoriteit voor onszelf én onze bezoekers een oase van (innerlijke) rust co-creëren in het midden van de stad. Want alleen vanuit diepe verstilling wordt co creatieve (job-)creatie mogelijk. In mijn presentatie neem ik jullie graag mee op verkenning in mijn zoektocht op de vraag hoe mensen met een (hoog-)sensitieve natuur en een groot hart kunnen leren om zich (professioneel) staande te houden en zich liefst ook goed te voelen in een wereld die steeds veeleisender wordt. Een hoopvolle zoektocht voorbij traditionele methoden die onvoldoende werkzaam blijken voor mensen met deze natuur.


  14.15 tot 15.15


  Tuinzaal
  Algemeen Directeur van Mijn Zelf
  Daisy Saelens – Business Consultant
  Ik ben met de opleiding begonnen omdat ik mijn leiderschapscapaciteiten wilde verbeteren en om mijn intuïtief vermogen te versterken.
  Leiderschapsontwikkeling vraagt vooral om persoonlijke groei. Daarom vertel ik hoe ik de leiding nam van Mijn Zelf. Het is belangrijk om los te komen van te willen voldoen aan de verwachtingen van anderen.
  Daarnaast heb ik geleerd om steeds meer intuïtief af te stemmen en licht ik toe hoe ik psycho-energetische tools toepas in mijn werksituatie.


  Middenzaal
  Hoe een droom kan evolueren van een statische einddoel tot een dynamisch hulpmiddel
  Pieter Raes – Burg.Ingenieur bouwkunde
  Eén van mijn grootste dromen is het volgen van een MBA aan een topschool. Dankzij het concretiseren en exploreren van deze droom in al zijn facetten gedurende drie jaar, ben ik erin geslaagd om deze droom om te zetten in een doel, en uiteindelijk te verwezenlijken. Waar ik in het begin dacht dat het behalen van dit doel het belangrijkste was, merk ik dat het groeiproces om dit te bereiken minstens zo belangrijk is, en dat deze studie slechts een hulpmiddel zal zijn om mijn totaalpotentieel op te krikken. Ik neem u graag mee door mijn persoonlijk groeitraject waarbij ik ontdekte dat dankzij hard werken op een energetisch bewuste manier, het bereiken van uitzonderlijke doelen een vanzelfsprekendheid wordt.


  15.30 tot 16.30.


  Tuinzaal
  Transformatie vanuit integratie van het vrouwelijke
  Lisa Jordens - DJ en creatief onderneemster.
  Door op jonge leeftijd mijn moeder te verliezen, en zelfstandig te (moeten) worden, ontwikkelde en valideerde ik lange tijd voornamelijk kwaliteiten die me ertoe in staat stelden om mijn mannetje te staan. Gaandeweg kwam er echter ruimte voor onverwerkt verdriet. Door hiermee aan de slag te gaan en dieper in mezelf te treden kwam ik in contact met de krachtige pure vrouwelijkheid in mij, met de cyclus van licht en donker, leven en dood, actie en stilte. Ik deze presentatie vertel ik hoe ik gaandeweg het cyclische in en rond mezelf omarmde en hoe dit mijn leidraad werd doorheen een transformatie in werk en leven en tot een vorm van krachtig innerlijk vrouwelijk ondernemerschap.

  Middenzaal
  Gezondheid, beweging vanuit 'de Kern'
  Jonas Van Regenmortel - Osteopaat D.O. MRO
  Over de beweging van contact maken en invoelen, over mijn exploraties in leiderschap als co-founder en therapeut van een multidisciplinair gezondheidscentrum.
  Hoe de kracht van verbinding en het bevorderen van circulatie zich toont in de relatie met mijn partner en mijn omgeving én verweven is met de ontdekking van de kracht van vertrouwen in de Kern, zowel persoonlijk als professioneel.
  Hoe innerlijk leiderschap krachtig verbonden is met de inspiratie en de kracht van leiden op individueel én organisatorisch niveau.

  16.30 uitreiking getuigschriften