Intuïtieve ontwikkeling en mentale veerkracht voor bedrijfsleiders

De cursus Intuïtieve ontwikkeling en mentale veerkracht richt zich tot CEO's en leidinggevenden die nooit de tijd zouden vinden om een cursus als EPECA te volgen maar die dit uitzonderlijk efficiënt groeitraject wel in een zéér gecondenseerde vorm willen ervaren en de voordelen zien van de intensieve persoonlijke begeleiding die de lesgevers in dit traject voorzien.
Deze workshop wordt beperkt qua aantal deelnemers tot 12, zodat iedereen maximaal aan bod komt en een optimale feedback krijgt. De intensieve interactie met de andere deelnemers wordt in deze setting ook als een sterke stimulans ervaren.

Het is een bekend gegeven dat de meest succesvolle leiders naast een grote dosis gezond verstand en doorzettingsvermogen vooral een goed ontwikkelde intuïtie hebben die ze zeer zelfbewust in hun zakelijke context weten te gebruiken. Meestal wordt dit benoemd als 'een neus voor zaken'. Wist u dat dit vermogen sterk kan ontwikkeld en getraind worden? Daarnaast blijkt dat wie zijn intuïtie goed ontwikkelt in één beweging ook leert om zich mentaal beter op te laden, een sterkere vitaliteit ontwikkelt en met meer energie in het leven staat.

Deze cursus richt zich tot die leidinggevenden die in hun dagelijkse activiteiten hun intuïtief buikgevoel willen aanscherpen en vertrouwen.
Dit om de kwaliteit van zakelijke opportuniteiten beter in te schatten of de kwaliteit van de relatie in uw team te versterken. Dit leren vertrouwen op uw gevoel valt hier te beschouwen als een extra uitbreiding van uw rationeel evaluatie vermogen.

De workshops worden gegeven vanuit praktische cases die de deelnemers zelf kunnen aanbrengen, waardoor de oefeningen de concrete ervaring leveren om zowel theorie als praktijk te kaderen.
Een groei-traject dat geen dode letter blijft na afloop van de sessies !

Welke zijn de vaardigheden die in deze cyclus aangeleerd en ingeoefend worden ?

Zelfmanagement:
- Stevig leren in uw standpunt te blijven staan, je evenwicht en gronding vinden
- Opladen van energie en ontladen van spanning
- Leren focussen, je evenwichtspunt leren vinden en vast houden

Zelfbewust zijn:
- Leren te wisselen van uw verstand naar uw gevoel en weer terug.
- Leren je hoofd- hart- en buikgevoel op elkaar af te stemmen en je lichaam te herbronnen. De basis van breindynamica.
-Je verschillende talenten en struikelpunten onderzoeken en integreren

Team managen:
- Mentaal leren te veranderen van waarnemingspositie, zodat u kan afstand nemen van een probleem dat u dreigt op te slokken.
- Leren om een probleem te beschouwen vanuit het gezichtspunt van uw gesprekspartner.
- Het vermogen om snel in en uit uw stresserende tijdsbeleving te stappen
- Het vermogen om 't leeg te maken in je hoofd en opnieuw inspiratie toe te laten
- Leren conflicten in uzelf en in uw team op te lossen en preventief aan te pakken

Toekomst managen:
- Wie ben ik, wat is mijn visie en missie in deze organisatie ?
- Hoe zie ik de toekomst, waarheen ?
- Waarom leid ik deze organisatie ?

Conflict management:
- Wat leer ik eruit ?
- Wat is de schaduw van dit conflict voor de organisatie ?
- Wat is het patroon hierin en hoe kan ik dit omvormen ?

Het groeiproces dat hierdoor op gang gezet wordt leidt tot een groter zelfvertrouwen, een juister aanvoelen van situaties en een sterke mentale weerbaarheid.

Dit wordt een intensieve cursus, verdeeld over 10 vrijdagen van 14 tot 22 h.

Zéér geschikt voor mensen die op korte tijd veel willen bijleren en niet verlegen zitten om zich te confronteren met hun eigen groeipunten.
De grootte van de groep wordt beperkt in aantal om juist een maximale interactie mogelijk te maken. Er is in dit traject ruime mogelijkheid voorzien om rond eigen persoonlijke of bedrijfsgerelateerde thema's te werken, zowel binnen al buiten de cursus.
Tijdens de sessies zijn de casus besprekingen altijd geschikt voor algemene toepassing, en buiten de cursusmomenten kan met de lesgevers op meer persoonlijk niveau overlegd worden hoe het aangeleerde materiaal concreet in jouw context kan toegepast worden.


Prijs: 3.750 €, (excl. BTW) koffiepauzes en maaltijden op vrijdag avond inbegrepen

De vorming gaat door op file vrije uren:
vrijdagnamiddag en -avond van 14 tot 22 h, start 14.30 h stipt
Data: 3 april '20, 15 mei '20, 12 juni '20, 26 juni '20, 4 sept '20, 2 okt '20, 23 okt '20, 20 nov '20, 11 dec '20, 8 jan '21.
plaats: De Kluizerij Affligem. www.dekluizerij.be

Ons aanbod aan cursussen Nu nog snel inschrijven

Een aantal reacties van deelnemersGetuigenissen

 • Gewone coachingsprocessen willen vanuit een bestaande toestand bewegen naar een gewenste toestand. Bij Psycho-energetische Coaching willen we deze gewenste toestand bij voorkeur door een versterkte verbinding met onszelf tot stand brengen en dit door...

  Philippe
 • Ik ben vele jaren thuis kunnen blijven voor mijn jonge kinderen. Nu ze wat ouder zijn dacht ik terug te gaan werken.
  Sinds het begin van de opleiding heb ik de virus te pakken. Psycho-energetisch coachen is wel écht mijn ding. Het is alsof ik...

  Marian
 • Ik ben Kinesist, Osteopaat en heb mijn opleiding al enige tijd af.
  “ik vind de opleidng Epeca nog een heel stuk dieper gaan dan de cyclyus intuitieve ontwikkeling die ik 3 jaar gevolgd heb.
  De opleiding heeft letterlijk mijn leven...

  Bernt
 • Ik heb een klassieke coachingsopleiding achter de rug en vond dat ik het coachen nog niet genoeg in de hand had, ik voelde dat dit intenser kon. Een klant bracht me in contact met Psycho-energetica. Een kennismakingsavond maakte me meteen warm. Dit...

  Jan
>Rouwcoach>Bedrijfscoach>Osteopaat>Coach